27 de gen. 2007

L'Aula de Música de PJSchool

No m’agradaria que es pensessin que sóc una criticona de poble que deixa la llengua solta sense justificació, i, per això, voldria explicar-los per què faig certs comentaris despectius sobre la Rottenbreath. No m’hi entetindré gaire (estaran d’acord que cadascú pot arribar a conclusions per si mateix), però cal que sàpiguen que la Rottenbreath, de nom Linda, és una d’aquelles persones sense escrúpols que no té miraments amb ningú si es tracta d’arribar allà on li interessa. De vegades penso que aquelles dents fosques que té se li ennegreixen a cada mala passada que fa…

PJSchool, fa uns cinc anys, comptava amb una mestra excel·lent, Finny Greenchamp, que era carinyosa amb els nens i els ensenyava la manera correcta de comportar-se. Quan Miss Rottenbreath s’instal·là a PJVille, tots vam estar contents que hi arribés una jove intel·lectual i vam pensar que podia ser una bona ajudant de Miss Greenchamp, que ja es feia gran i necessitava un cop de mà. Però la Rottenbreath és d’aquelles senyoretes que enganyen, que semblen agradables d’entrada, però que, de seguida comencen a teixir fils i a fer-se aliats per acomplir els seus objectius, de manera que poc a poc va anar fent contactes amb Mr. Mengele, va embadocar Mr. Pickbirds, una persona excel·lent, va fer certes visites nocturnes a Sir Clown, i així va aconseguir arraconar Miss Greenchamp, que, sota la seva influència malèfica, va anar consumint-se i deixant de fer cada vegada més tasques de l’escola. La Rottenbreath es feia veure a les tertúlies, organitzava lectures poètiques a casa seva amb els joves estudiants de PJSchool sense convidar la Finny, i finalment va escampar el rumor que la mestra més generosa i despresa que hi ha hagut mai s’entenia amb la meva germana Ethel… Com poden veure, es tracta de mètodes bruts per tal d’arribar a ser la directora de PJSchool; i, bé, ho va aconseguir.

Abans d’ahir la Rottenbreath ens va convidar a la inauguració de l’Aula de Música de l’escola i hi vam anar amb la Caroline i Miss Greenchamp. Malgrat tot el que he dit, era important assistir-hi, perquè s’hi aplegà el millor de cada casa i vaig pensar que potser s’hi aproparia el reverend Armaggedon. No hi va haver sort, però intueixo que aviat hi haurà un encontre… El berenar d’inauguració va ser una pantomima feta a la mesura de la Rottenbreath, però vaig estar parlant una llarga estona amb la joveneta de cals McAnzo. La Dorothy és una preciositat i ningú diria que és filla del seu pare, perquè és intel·ligent i ha vist quin és el joc de la Rottenbreath; el Dr. McAnzo, en canvi, està totalment atrapat a les xarxes d’aquesta aranya.
[Foto: la preciosa Dorothy McAnzo]

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Al proper concurs de trasllats del cos de professors d'educació secundària, al qual m'enorgulleixo de pertànyer, m'agradaria aconseguir una plaça a la PJSchool. Creuen que tinc alguna possibilitat de guanyar-la? Sempre he somiat treballar en un centre escolar de prestigi. Atentament,
Mr. Trapeze Artist

Gotoshit sisters ha dit...

Benvolgut Mr Trapeze,

no cal que li digui que, estant al capdavant de PJSchool una barjaula com Miss Rottenbreath, serà prou difícil que hi hagi possibilitats de poder tenir nous professors. De tota manera, deixi que consulti amb Mrs Greenchamp, perquè és possible que a Deek City necessitin joves mestres per Deek High Ins.

No deixi de visitar-nos, ens plau moltíssim la seva visita. L'Ethel diu que és un home molt galant...

Anònim ha dit...

Agraït per les seves gestions, senyoreta Jane. No sap vostè com m'agradaria poder transmetre els meus coneixements a la canalla de PJVille. Com sempre, resto a la seva disposició.

Cordialment,
Mr. Trapeze Artist

PD: Saludi la seva germana Ethel de part meva i digui-li que li guardo unes estampetes de Sant Pancraci.