10 de febr. 2007

Gotoshit Party

He estat reflexionant les paraules de Miss Gothik, Mr. Trapeze i Mrs. Jaka i, bé, els he de dir que la proposta de fundar un partit alternatiu a PJVille no està pas desencaminada. Ells representen diferents enfocaments de la revolució moral que cal fer en aquest poble i, si aconseguíssim reunir un nombre suficient de seguidors, el nostre projecte es podria fer realitat (penso ja, així d’entrada, en Mrs. Greenchamp, la Dorothy McAnzo…, Miss Bombay i Miss Stopmen potser també hi accedirien). Però, bé, cal fer les coses a poc a poc i esperar el moment oportú, perquè el dia a dia és un desengany constant i el mal està esperant al tombant de cada moble i de cada ròtula.

Això ho dic perquè fa dos dies l’Ethel, en una d’aquelles frases que deixa anar de cop i volta sense motiu aparent, va fer una observació que en aquell moment vaig voler ignorar. “Mr. Nepalswhite té el colló dret de color negre”. Ja saben com n’és de grollera l’Ethel (és un dels símptomes de la seva degeneració i l’han de perdonar) i jo em vaig senyar i em vaig fer la sorda, sense donar cap mena d’importància al que m’havia dit. És curiós, però, com aquelles paraules es van convertir en premonitòries, o potser és que l’anomalia de l’Ethel comporta que tingui una visió més aguda de la realitat.


Per agrair-li l’amabilitat i l’heroïcitat, vam convidar Mr. Nepalswhite, el fotògraf que sembla que va salvar la Caroline de les urpes de Bobby Mysticdogs, a prendre el te amb nosaltres. Vam iniciar la tarda amb una conversa molt agradable sobre la flora de PJVille. Les observacions de Mr. Nepalswhite al voltant de les plantes pròpies del nostre poble eren força precises, però la veritat és que vaig sentir una certa estranyesa quan em va dir que no coneixia les propietats del jàgol; un expert com ell hauria de conèixer perfectament aquest cereal i, de sobte, va aparèixer davant meu la frase que m’havia deixat anar l’Ethel aquell matí. Al capdavall potser tenir raó, i Mr. Nepalswhite no era aigua clara.


Els meus dubtes es van aclarir, dissortadament, una estona després, en tornar de la cuina amb un pastís de xirimoia que havia preparat expressament. No s’ho poden ni imaginar: l’Ethel s’havia quedat adormida al balancí i vaig enxampar aquell indesitjable intentant arrancar-li la pulsera d’or que portava! Quina indecència! Li vaig demanar que marxés immediatament de casa nostra (l’Ethel es va despertar i li va començar a donar cops amb la ròtula de la mamà) i llavors vaig descobrir que tot havia estat una farsa, que Nepalswhite no era un expert en la natura i que el seu acte heroic només tenia l’objectiu d’apropar-se a nosaltres per robar-nos els béns i les pertinences familiars. Successos com aquests m’entristeixen molt, però també em reafirmen en aquesta necessitat de fundar un partit que vetlli pel bé i la moral correcta.

[Fotos: Mr. Nepalwhite i la ròtula de la mamà que va anar a parar al seu cap]

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgudes senyoretes Gotoshit:

Moltes gràcies per valorar la nostra proposta d'una forma tan favorable. No sap quant els ho agraeixo. No cal dir que resto a la seva disposició per al que calgui (enganxada de cartells electorals, repartiment de propaganda, preparació dels mítings...)

El seu fidel admirador,

Mr. Trapeze Artist

Gotoshit sisters ha dit...

Benvolgut Mr. Trapeze,

L'agraïment és nostre, no cal dir-ho. Ens serà molt útil la seva ajuda si finalment tirem envant aquesta iniciativa. Estaria disposat, si calgués, a donar-nos un cop de mà en l'elaboració de pastissos de xirimoia per acompanyar la campanya i convèncer els nostres conciutadans?

Seva afectuosíssima,

Jane G.

Anònim ha dit...

Sí, tal com diu Mr.Trapeze, jo també m'ofereixo per el que calgui; excepte per fer pastissos de xirimoia, no sóc gaire bona cuinera, és possible que acabi enverinant (de forma accidental) tot el poble sencer...

Anònim ha dit...

Per descomptat! Serà tot un honor. A més, la meva experiència amb els pastissos de nespra pot ser de gran utilitat per als seus propòsits.

Resta als seus peus,

Mr. Trapeze Artist

Gotoshit sisters ha dit...

Benvolguda Miss Gothik,

No ha de menystenir pas les seves habilitats com a cuinera... En certs moments, les mesures dràstiques poden ser molt útils si es fan a fi de bé.

La seva amiga, eternament agraïda,

Jane